28 comments on “The Amazing Race! : Shielded By The Grace of Lord Allah SWT. (Alhamdulillah!)

  1. i think , theres a reason behind all this..first. the LORD wanted to show you how grateful HE is. as a Muslim,we make mistake all the time..try to sit down and think what is the consequences of the situation. everything happens for a reason..have faith and dont give up on hope…Subhanallah

  2. best of luck with the result, shahril~

    btw, i’m k.fique’s PTD batch mate. terbaca di blog k.fique about the whole thingy. mind, i can relate with the whole experience. panic tapi cuba damage control sebaik mungkin. alhamdulilllah, in the end, nasib baik segalanya berjalan dengan sebaiknya.

    oh, ya, saya juga minat gambar2 angelina jolie 😉

  3. Kak Chech = I know!!! heart stopper aint it? Gosh! heheh..

    Papa-Mea = waaah, Ustaz dtg jugak ekk =p? yerp, Alhamdulillah! Saya bersyukur sangat pada Allah SWT although the outcome tu tak kisah la..yg penting dah deliver on the spot. Subhanallah.. Saya dah link blog Ustaz=)

    Shahsulong = oh..hehe, thanks for the dropping by. I know! aventurous isnt it? I’m just ever grateful to Lord SWT! and oh yeah, those pictures of Angie are of her latest film called “Changeling”; directed by Clint Eastwood; Slated to be premiered tis coming November or December kot. Angie is rumored to be a qualified candidate of Oscar nominee! =)

  4. That was very DRAMATIC!!! i can see how the whole scene taking place in different place but at the same time u r in the interviewing room & u r 1 Lucky person on that day!!! I could almost imagine u tell me u get the KPLI ambilan january 2009. Congratulation!! … Hope to hear good news from you soon .. but with less drama… (aku bleh paham your padre duk berleter sambil driving keta tu… and ada lanjutan ker leteran su padre kat tu casa??? ;-P )

  5. first of all aku rasa agak poyo hg boh gamba angie dlm ‘the changeling’ to illustrate ur ‘journey’…hahaha…..ohye, nape x fly dgn airasia je? bkn mas mahai ka? also, sijil perakuan tuh yg mana satu????last but not least, mayb ditakdirkan jd cmni to test u and mayb inikah tndanya hg akan berjaya in the interview sbb stay calm and poised (pinjam ayat hg)…or not? apa pun dun keep ur hope too high tau…doa n tawakal je byk2…..fyi, time ju-are (bdk mikrob kot) bjaya intv peg. sci dia pn mcm2 happened to her during her travel to SPA which resulted her to arrive late but nevertheless kalo dh rezeki tu kan, lastly dpt gak dia jwtn tuh….(aku plak, sobsob, xtau bila la nk lulus ptd nih!)

  6. Efesius = Efy!!!! LOL, it is very DRAMATIC! I guess more dramatic than the BLURTING DAY (remember?! LOL) when we found out the SCUM Fay-B backstabbing us?ahaks! Neeway, Kat is kinda busy these days. yet to tell her though. She sure would be like =WHATTT???!! ahhaha. I donno la. takut la nanti kalao tak dapat. But I’m practical bt it if i didnt get. At least I aint working in bank no more =)

    nzard = AHAKS!!! mmg poyo tapi aku rasa cam suit plak illustrate journey aku ni cum ‘mempromosikan’ filem ‘Changeling’ ni la hehe. yeah, I know that’s why tak mengharap sgt la. Good luck for PTD! aku tak kena panggey dah. Btwn, bila tgk kakak aku kerja PTD ni with all the hullaballos, it aint all bed of roses=) GODD LUCK weh! =)

  7. OMG!! Weh, serious.. part yg kakak hang terpakse ambik on-the-dot flight tu yg buat aku ternganga..!!.. gilaa..
    takpa weh, aku doakan hang dapat nail that interview.. InsyaAllah..

  8. perfectly described. i swear my heart pumped a lil bit faster, esp d part when ur sis HAD to take flight. such a sacrifice!

  9. Salam Sdr. Shahrill,

    Saya dapat tahu cerita Sdr. ni dari blog Muzem. Subhanallah. Sungguh dramatik cerita dan pengalaman Sdr. ni ya! Sungguh besar dugaan buat Sdr. Ingatlah, Sesungguhnya dugaan itu buat orang-orang yang beriman. Tanpa sedar, Allah mahu menguji kita sebagai hambaNya. Yang pasti, dugaan-dugaan tersebut tidak lebih luar dari kemampuan kita. Semoga Sdr. akan berjaya temuduga KPLI. Saya doakan.

    Salam ukhuwahfillah.

  10. Subhanallah, kuasa Allah tertunjuk dalam banyak insiden, antara kita sedar atau tidak sahaja. Dan dalam pada itu, sifat ihsan manusia pun kadangkala tertunjuk dengan insiden2 sebegini. Betapa perlunya sifat ihsan itu dimiliki dan disebarkan pada insan2 lain disekitar kita.

    Abah yakin, kalau pelakon2 dalam drama realiti yang berlaku pada Shahrill ini punya sifat ihsan yang tinggi, perkara akan jadi lebih mudah. Dan satu contoh sifat ihsan yang abah maksudkan ialah jika Tuan Haji itu boleh berkata, “Kalau anda betul2 inginkan kerjaya guru ini, saya beri peluang untuk anda hantar sijil anda itu pada saya ditempat sekian-sekian dan pada waktu sekian-sekian. Itu saja yang saya mampu bantu anda.”

    Tapi memang sebab dah Allah kata, this is the moment yang Shahrill takkan lupakan sampai mati nanti (kan???) And so, it happened.

    Selamat berjaya nanti Shahrill.

  11. muzem = Yeah, I know! Alhamdulillah! Thank God i’ve a DOTING sister!!!=). Terima kasih. doakanlah aku weh.

    ms Fabolous= babe!! I was really nervous that day! heart beating? my heart was like pumping volcano MASA TU tau!! LOL

    Silent Reader = Askum. Terima kasih saudara kerana menjengah blog saya. insya Allah. walau apapun the putcome, saya rasa syukur pada masa tu everthing ends well=) TQ for dropping by.

    Abah Muizz = Askum. Terima kasih atas singgahan Abah. Ya, I second that. Memang kadang2x Tuhan menguji. Tapi apa2pun the outcome, saya tawakal. Memang saya dah tanamkan niat ikhlas mendidik anak2x bangsa. Of course nak jadikan sebagai periuk nasi but at the same time, ikhlas dan Insya Allah. doakanlah kejayaaan saya =)

  12. OMG…the story…
    unbeleiveable..
    hope u leh masuk KPLI..
    banyak sangat pengorbanan yg ur family lakukan..
    bukan senang untk semua nie 🙂
    Doakan yg terbaik
    InsyaAllah

  13. Nzard = tue la. I guess the theory that people loves drama is mostly accurate! Anyway, thanks everyone for the alleviating responses!

    Izzie = Yes, i agree. Insya Allah. sama2x doakan. =)

  14. Came from Fique’s blog as well. Ye.. berdrama sungguh. Saspens betul baca.

    Anyway, saya doakan semoga berjaya.

  15. K-Lynn & Leftenan Muda : Wow. I’ve just re-read this entry and now I am in my second year being a teacher. Alhamdulillah. Pengalaman berharga sebelum menjadi guru yang Allah SWT beri 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s