23 comments on “Mythical Malay Magic : “Kekasihku Seru.”

  1. i’m a huge fan of this siri too *gasp!* adik (after me) aku yg lg serius anti cite-melayu dr aku (aku at least layan gak cerekarama tv3 only) pn, wpn penakut, tetap layan cite tuh….and more gasp! adik aku sorg lg yg juga (after my 1st adik,i’m eldest if u’re confused) telah melayan cite nih wpn jauh nun di US courtesy of youtube (pulun gile sapa yg tolong upload cite nih!) sdgkn kt mesia dlu jenis x lyn cite melayu gak…lol! ksimpulannya, dlm 5 bradik kami, cuma 2 org adik aku layan cite2 melayu nih (including cite melayu kt rtm).
    sekian, begitulah alkisahnya biografi ringkas psl adik bradik aku vs cite melayu….hahaha!

  2. Mariposa = LOL girl, u shud watch the video at You tube. ur gonna enjoy it. Maybe i will attach it here!

    Leftenan Muda = ya..sy pun suka. Adie? nama Leftenan kah?

    nzard= ya betuiii! aku sokong hang! aku mmg horror buff waalaopun ‘kejambooan’ aku terserlah..wild at heart = haha, self-description ala tattoo angie? hahaha. Tahniah kerna masuk club Kekasihku seru! hahaha

  3. to clear things up: i do not find this crite horrifiying/scary at all. i rarely do with all kind of horror malay drama/siri/movie that i watch only (which is not very much la kan.and no, i haven’t watch ‘jgn pandang belakang’). tp storyline and cinematografi not bad la (from amateur point-of-view la).

  4. nzard= oh yeah? i think its the otherwise. I think asian dark mythical are more horrifying to those of famous westerners i.e. The Exorcist, Evil Dead franchises! It doesnt scare the beejeezus outta me but certain parts raise goosebumps. But hell, I love them anyway haha. and no, I also tak tgk ‘jgn pandang belakang’. Aint gonna say it bad coz i didnt weatch it!

  5. who is mariposa anyway? aku rasa ant cite2 antoo yg scary yg aku tgk (which is not that byk pn) is ‘the exorcism of emily rose’ !!!

  6. Mariposa = LOL Jan! It’s ok..it’s normal to not into certain gnere of film. Have nuthing to do with chciken or what so ever la. Hehehe..

    nzard = “Emily Rose” is interesting but lil bit murky la. Dia punya plot kekadang cam ilang. Tapi main attraction pasai based on true story la bagi aku hehee.

    pingu toha = ya aku tau ang pun fanatik PGL hahaa. Oh ya ka? aku suka gak Manjalara. Emilda Rosmila mmg berlakon cam natural la. I’m one of her fans since Manjalara!

  7. Pingu Toha = chopp..mas dahlia? maksud hang pelakon tuh ka atau character dia? kalao character dia mmg aku tak suka pasai dia tolak Mas Lela sampai jadi bodo. Aku salut kat Mas Juita, mak depa yg very adamant with her faith to God SWT! (Tu dia..tahap fanatik terserlah! haha)

  8. Shahrill: Aku mmg lama dah ada blog tu tapi tak aktif…. Ni baru nak aktif balik… baru dlm seminggu lepas aku aktifkan balik…

    My latest entry bertajuk kerjaya aku tujukan khusus untuk ko!! 🙂

  9. cerita ini sangat lah best
    sayangnya saya selalu ketinggalan
    😦

    p/s: design blog membuatkan saya teringat blog lama saya. how i love tis design.

  10. Aku rase citer ni mcm ade part II jerk…btol x?kn last skali mas ayu summon balik si waris yg dah disemadikan tu?who’s with me?

  11. Nik Kuntum = I dont think theres any sequel although a few of my frens said that. Maybe the director wa strying to put the cliche figure-out-urself-ending kot. but I ve to say the ending episode cam disapointing gila! Bodo la Mas Ayu !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s