14 comments on “Metamorphosis As A Malaysian Teacher : Penalties. Parents. Police Report.

  1. Thanks for writing this entry. It opens my eyes. Just be strong and strive hard to become Great Teacher!!

  2. Nir : TQ Nir dear…but I have to confess I was quite shaken although I fought defiantly during the argument! This make me ponder. I also want to jaga my periuk nasi. Would I sacrifice my career for deeds that won’t have Kementerian backing me up if there were any setback???? I shudder to think.

    Norhisham : TQ abg…Rill hargai🙂

    Lady : This is the reality. YES! TQ Lady:)

  3. dahsyat ye hingga datang ke rumah, mesti banyak tokok-tambah drp si-anak tu? ini la gejala dan dugaan yg tak mungkin berlaku di ipt…

  4. Jasni : tu la ustaz…..sigh….sokongan rakan sekerja yg mmg dah biasa adalah pengubat. Dengar katanya memang budaya/ tradisi di sini ialah sebegitu kerana masyarakatnya di tengah urban dan rural. Banyak yg banyak cakap melulu tanpa ada logik kukuh…

  5. what a joke! mak aku dulu lg ganas gila kalo ngajar siap hempuk kepala student kt meja lg….ops! (tp tuh mmg kes bdk jahat la) mmg bdk2 skrg nih tlalu dibagi muka sgt. mak bapak x reti nk ajar anak2 kt rumah, letak bebanan kt cikgu je tp bila cikgu jentik sket, trus melatah mcm apa je. bdk2 skrg pn bkn main lg, dgn gangsterisme je, smp cikgu plak yg takut kt depa. mak bapak cmtuh patut kna tgk CCTV rakaman perangai anak2 masing2 kt sekolah. buat ‘free screening’ ms mesyuarat PIBG baru terbuka mata sket.
    kalo mak bapak pn teruk cmtuh, tak heran la anak pn teruk sama…..

  6. amboi x habaq pon kat cekkkkk…len kali slap je muka minah sengal tu..ade laki dia brani laa…dua2 cetek akal…bessala org mela…yu..opsssy! time aku darjah 5 pun ade je mak pak cam ni…bila da besar, anak dia skrg ni jadi bodo + jobless….tapi make sure la jgn sumpah seranah budak tu sebab kene ingat kata2 cikgu adalah satu doa…sabarlah cikgu shahril….bolehhh?

  7. dreamy : Yes…this is how provincial people and the mindset go apparently! Sad to say, it is also the Ministry direction that teachers now are ONLY to teach..not educating…no punishment! Especially girls although how BAD or wild they are!

    Awek : BEST SGT dah kembali! tu la…rona2 warna cikgu🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s